lørdag den 30. maj 2009

Vindue paa Eurasien: Putin glaeder Denikin Hvem Nationalitet Politikker foerte til Lenin's Victory

Paul Goble

Wien, maj 25 - premierminister Vladimir Putin i går lagt blomster på Moskva grav af general Anton Denikin, en White Russian leder, hvis modstand mod forhåbninger om ikke-russiske nationer i det russiske imperium og ubetingede forpligtelse til at "udelelighed" i Rusland indledt vejen for sejren af Vladimir Lenin og Bolsheviks.
Tværtimod blev det Denikin manglende vilje til at gøre indrømmelser til ikke-russiske grupper, kombineret med Lenin's falske løfter om respekt for national selvbestemmelse, som førte til sammenbrud i den anti-Bolshevik årsag og tilladt kommunisterne til sejr, først på bekostning af russerne og derefter af de ikke-russere blandt og omkring dem.
Og derfor, som flere kommentatorer har allerede påpeget, Putins seneste bemærkninger, herunder navnlig hans nedvurdering af separateness af Ukraine, er bestemt til at køre mange ikke-russere væk fra Moskva, selv om de appellerer til russerne som "[seneste] udløbet af den [russisk] borgerkrig "og en bekræftelse af kontinuitet i russisk historie.
I går Putin lagt blomster på gravene for anti-Bolshevik generaler Anton Denikin og Vladimir Kappel, émigré nationalistiske filosoffer Ivan Il'in og Ivan Shmelyev, og Aleksandr Solzhenitsyn på Moskvas Donskoy Cemetery. Ledsager ham og formidle nogle af hans ord var Archimandrite Tikhon.
Efter læggedatoen blomster om lederen af det sydlige Rusland regering, Putin citerede Denikin forslag om, at "ingen skal have lov til at blande sig i forholdet mellem os, store og lidt Rusland, Ukraine. Det var altid en affære i Rusland selv! "Og han tilføjede, at Denikin mente, at enhver bevægelse mod splittelse var" utilladelig ".
Ifølge Tikhon, Putin "erindres om, hvordan han havde læst erindringerne af Denikin, hvor sidstnævnte siges, at på trods af hans fjendtlighed mod sovjetiske magt, selv at tænke på den opdeling af Rusland var en forbrydelse, ... især når man taler om den lille russiske jord - Ukraine "(grani.ru/Politics/Russia/Cabinet/m.151488.html).
Og den russiske ortodokse churchman tilføjede, at Putin havde givet penge fra hans personlige konto for genoprettelse af gravene af Denikin, Il'in og Shmelyev. For flere måneder siden, Tikhon sagde Putin havde set billeder af gravsteder, og besluttede, at han var nødt til at gribe ind for at støtte forberedelsen af nye headstones.
Under besøget, Putin roste Denikin og de andre som ledere forpligtet sig til at den russiske stat, der konstaterer, at "de vigtigste ting, der adskiller dem var en dyb og ægte kærlighed til moderlandet, for Rusland, sand patriotisme," noget, der gjorde dem "heroiske mennesker "i det, Putin indrømmede var" en tragisk tid "(forum.msk.ru/material/news/901048.html).
Sådanne bemærkninger er sikker på at blive godt modtaget af russiske nationalister enten som det seneste tegn på en "ende" til splittelse i den russiske borgerkrig ud af hvor Sovjetunionen blev forfalsket eller som begyndelsen på den bekræftelse af Rusland som en fortsættelse ikke så meget af USSR, men af det russiske imperium.
Dokumentation for denne blev givet i dag af nationalistiske Pavel Svyatenkov der tyder på, at Putins aktioner udgjorde en samordnet indsats for at skabe en ny stat ideologi, en, der ville adskille hans regering fra stalinistiske fortid og i sidste ende føre til "genskabes arvesagen af vores stat fra den russiske Empire "(www.rus-obr.ru/day-comment/3020).
Andre forfattere, men også mange på venstrefløjen, er rystet over Putins fejringen af ledere, der kæmpede for Bolsheviks (Denikin og Kappel), udtrykte tilfredshed med de aktiviteter, som nazisterne i at begrænse udbredelsen af kommunismen (Il'in), eller på anden måde var imod rettigheder for folkene i Rusland.
Men det mest alvorlige umiddelbare konsekvenser af Putins ord forventes at være på ikke-russere rundt og selv inden for Den Russiske Føderation. Som en forfatter påpeger i dag, "de historiske logik" Denikin ansat, og at Putin påberåber sig, "vil drive Ukraine væk fra os," dog attraktiv russerne finder det (www.rus-obr.ru/opinions/3025).
Faktisk er mange ikke-russere er sandsynligt at se den seneste redegørelse fra den russiske premierminister som yderligere bevis på, at Putin ikke se Ukraine som en uafhængig stat. I april 2008, Putin notorisk sagde, at "Ukraine er ikke en stat! Hvad er Ukraine? Del af sit område er Østeuropa, og en del, vil en stor del, blev givet til det af os! "
Og dermed, ligesom unreflective nationalisme Denikin ført til ødelæggelse af den anti-Bolshevik forårsage 80 år siden, så også de lige så unreflective nationalisme Putin vil kunne bidrage til den endelige opdeling af, hvad han og tragisk mange andre i Rusland og andre steder se som dette lands arvemasse.