mandag den 15. februar 2010

Michael Schumacher tilmelder F1 tilbage

Schumacher mislykkede forsøg på et comeback sidste sæson på grund af en halslæsioner
Af Andrew Benson

Syvdobbelte Formel 1-verdensmester Michael Schumacher vil komme ud af pension til race for Mercedes næste år, BBC Sport forstår.

Den tyske, som vil være 41 den 3. januar, har underskrevet en kontrakt, og den aftale vil blive annonceret snart.

Schumacher vil partner landsmand, Nico Rosberg i holdet, der vandt chaufførernes og konstruktørernes titel i 2009 i sin tidligere skikkelse som Brawn.

Hans talskvinde Sabine Kehm sagde, at hun ikke kunne gøre nogen kommentar.

Den tyske avis Bild rapporterer, at Schumacher indgået en et-årig kontrakt, og det er sandsynligt, at han vil have mulighed for at fortsætte efter 2010, hvis han vender tilbage går godt.

Schumacher vil efter sigende tjene £ 6.2m efter tilmelding at blive genforenet med Mercedes teamchef, Ross Brawn, som masterminded alle syv af hans titler, de to første med Benetton i 1.994-5 og de efterfølgende fem med Ferrari 2.000-4.

606: DEBAT Jeg kan ikke lide Schumacher, men det er en stor styrke for F1, hvis han vender tilbage
KimiRaikkonen1

Mercedes er kendt for at ville tyske stigende stjerne Sebastian Vettel på lang sigt, men den 22-årige er indgået kontrakt med Red Bull indtil udgangen af 2012.

Schumacher blev tvunget til at aflyse en planlagt midlertidigt comeback som stand-in for den skadelidte Ferrari kører Felipe Massa sidste sæson på grund af en hals skade i en motorcykel ulykke i februar.

Men Schumacher er kendt for at have haft lægekontrol for nylig, og det må antages, at han har fået alle klar, da han ikke ønsker at tage de samme forlegenhed igen.

Han har underskrevet en ny kontrakt, som konsulent for Ferrari, men han fortalte Ferraris præsident Luca di Montezemolo, at han var \ "meget tæt \" på at indgå en aftale om at løb for Mercedes.

Ferrari har haft til at løslade ham fra hans kontrakt, at han til race for Mercedes.

Hans comeback er den mest fremtrædende i F1, da den østrigske Niki Lauda kom ud af en toårig pensionering for 1982-sæsonen at køre for McLaren.

Han er ikke på toppen af sit spil, men han er stadig god nok til at vinde løb
Eddie Irvine

Lauda, der var 33 på det tidspunkt, gik på at vinde en tredje verden titel i 1984.

Juan Manuel Fangio er Formel 1's ældste verdensmester, den argentinske vandt et femte verdensmesterskab i en alder af 46, før han gik.

Schumacher har trænet hårdt i forberedelse til en tilbagevenden og under antagelse af hans hals er fuldstændig helet, forventes ikke at have nogen problemer med fitness.

Hans tidligere holdkammerat Eddie Irvine fortalte BBC i sidste uge, at han forventede Schumacher ville vinde løb, selv om han ikke ville være så stærk en kraft som før.

\ "Den hastighed vil være der, selvom han ikke vil være så hurtigt, som han var syv år siden, \" Irvine sagde.

\ "Han er ikke på toppen af sit spil, men han er stadig god nok til at vinde løb, som han har sådan et enormt talent. Det er stadig fire hjul, et rat og en motor, og der har aldrig været nogen bedre end Michael. \"

Irvine sagde, at han troede, Schumacher ville være en ulempe i hjul-to-wheel racing i forhold til den yngre generation af bilister som 2008 verdensmester Lewis Hamilton.

\ "Lewis er ikke til at bakke ud, men Michael bliver nødt til, fordi han vil være 41, \" Irvine sagde.